Wespen


Hinderlijk gezoem rond uw hoofd en op uw eten en drinken: een wesp!

Leefwijze
De wesp is een herkenbare lastpak met zijn karakteristieke gele en zwarte strepen op het achterlijf. De meest voorkomende wespen zijn de hoornaar, gewone wesp en de Duitse wesp. Een wesp leeft in een staat met een koningin, werksters en darren (de mannetjes). Alleen de koningin legt eitjes en overwintert. Alle andere wespen sterven in de winter. Normaal voeden ze zich met eiwitrijk voedsel, maar met name in het najaar kunnen ze erg opdringerig zijn als ze op zoek gaan naar zoetigheid.

Schade
Wespen kunnen erg hinderlijk zijn en pijnlijk steken. Zeker bij een allergie tegen wespensteken kan dit gevaarlijk en levensbedreigend zijn!

Nut
Hoe vervelend een wesp ook kan zijn voor ons, ze zijn toch ook erg nuttig. Wespen vangen heel veel vliegen en muggen. Een populatie van 400 wespen kan per dag wel 3000 prooidieren vangen. De hoornaar eet daarnaast ook nog wespen, rupsen en spinnen.

Wering/preventie
Voorkom overlast door horren in ramen en deuren te plaatsen. Sluit afvalcontainers en ruim afgevallen fruit op. Maak nooit de uitvliegopening dicht. De wespen zullen dan een andere uitgang zoeken; de kans is groot dat ze je huis in komen.

Bestrijding
Zolang wespen geen direct gevaar vormen proberen we ze met rust te laten. Mocht het nodig zijn om naast het aanbrengen van weringsmaatregelen de wespen te bestrijden, maak dan gebruik van een professionele bestrijder. Zeker wanneer met giftige producten wordt gewerkt, is het belangrijk dat dit met de juiste kennis gebeurt.

Als u last heeft van wespen, maak dan een afspraak met ons voor een deskundig oordeel en advies!