Muizen


Kleine, zwarte keuteltjes in het keukenkastje, geknaag aan verpakkingen van voedingsmiddelen: waarschijnlijk heeft u last van een huismuis!

Leefwijze
Huismuizen komen vooral voor in huizen en kantoren. Ze zitten vaak tussen het plafond en komen ’s nachts tevoorschijn, op zoek naar voedsel. Ze zijn niet kieskeurig, maar eten bij voorkeur graan, peulvruchten en noten. En dus ook alles waar deze ingrediënten in zitten!

Schade
Muizen knagen alles stuk om bij het eten te kunnen komen. Ook plassen en poepen ze overal, dus ook op uw spullen en voedselvoorraden. Op deze manier kunnen zelfs ziektes worden overgebracht. Tot slot kunnen ze met hun nachtelijke tochten de rust verstoren.

Wering/preventie
Het is erg belangrijk om te voorkomen dat er muizen in uw huis zitten. Ze kunnen door kleine openingen in spuwen of langs kieren bij de deur binnenkomen. Door deze openingen te dichten, voorkomt u dat ze binnen kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk ervoor te zorgen dat er geen voedsel beschikbaar is.

Bestrijding
De muizen die toch binnen zijn gekomen, kunnen het best worden bestreden met professionele bestrijdingsmiddelen. Zeker wanneer met giftige producten wordt gewerkt, is het belangrijk dat dit met de juiste kennis gebeurt om te voorkomen dat de dieren resistent worden tegen het gif of dat andere dieren ook vergiftigd worden.

Als u denkt dat u last heeft van muizen, maak dan een afspraak met ons voor een deskundig oordeel en advies!

Er zijn nog meer muizensoorten in Nederland, zoals de bosmuis, veldmuis en spitsmuis. Over het algemeen veroorzaken deze minder overlast, maar ook hiervoor kunt u onze hulp inroepen.